Boeren verstand

Of je onze Frequenz-Welle wel of niet toepast in de stal, of in huis, is eigenlijk een kwestie van 'boerenverstand'. In die zin dat de effecten en de impact van onze Welle op het welzijn van dieren niet alleen 'te zien is, maar vooral ook meetbaar is. In de Dachau landen (Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk) is de Frequenz-Welle op de boerderij dan ook een fenomeen dat niet meer is weg te denken. Met overtuigende data die het welzijn van de veestapel in alles bevestigd.

Rust en meer energie in de stal

Maar ook in Nederland - waar we in alle eerlijkheid pas net begonnen zijn - hebben de eerste stallen zich met aantoonbaar succes al aangesloten. Onze Frequenz-Welle zorgt voor rust en tegelijkertijd meer energie. Wat een tegenstelling lijkt, maar echt zo is. Zeker in stallen met koeien zijn de resultaten op het dierenwelzijn ongekend. Wat zich simpelweg laat aflezen uit lagere ontstekingswaarden in de melk en een, verhoging van de melkproductie, waarbij de koeien zich 'spontaan' en frequenter melden om gemolken te worden. 

Onze Frequenz-Welle heeft als bijkomend voordeel dat - door het egaliseren van bronnen en stralingszones - koeien de volledige stal tot hun comfortzone rekenen en dus vrij door de stal bewegen.

Dat ontstekingswaarden in de melk dalen, betekent bijna automatisch ook dat ontstekingen aan hoeven en uiers minder vaak voor komen en voor minder last, ongemak en pijn zorgen bij koeien. Mocht het nodig zijn dat een veearts over moet gaan tot een medische ingreep, dan is het zelfs aantoonbaar bewezen dat het herstelproces sneller verloopt (genezingsproces daalt naar 4-5 dagen ipv. 10 dagen).

Dalende kosten veearts

Maar het gaat verder. Het inseminatie proces van koeien verloopt namelijk vele malen soepeler en het aantal gezond geboren kalfjes stijgt op spectaculaire wijze naar bijna 90% (van het gemiddelde aantal inseminaties van 20, zijn er 18 succesvol). En daaraan gerelateerd, sterken moeders ook sneller aan. 

Doordat de koeien vitaler en energieker zijn, eten ze wel iets meer. Wat kostentechnisch wellicht de minst interessante kant is van onze Frequenz-Welle. Maar tegelijkertijd - en dat is het goede nieuws - dalen kosten voor de veearts aanzienlijk en dalen deze volgens sommige boeren tot bijna 50%. En dat is toch anders lachen dan een boer met kiespijn. 

Gezonde dieren met de VigoCell

Naast de Frequenz-Welle, vind je bij Geonado nog veel meer anti-stralingsproducten om het dierenwelzijn in je stallen te verhogen. Bij de verzorging van je dieren kan ook de VigoCell een revolutionaire stap voorwaarts zijn.

De VigoCell is een frequentiechip die een permanente en holistische frequentiestimulatie biedt. Het werkt als een energiebooster op cellulair niveau. Hierdoor ondersteunt de VigoCell het fysieke regeneratieproces en draagt zo bij aan de algehele vitaliteit. Het gebruik van VigoCell in je stallen kan dan ook een wereld van verschil maken. Het ondersteunt niet alleen bij herstel van blessures, maar draagt ook bij aan verbetering van het algehele welzijn van je vee. Oftewel, gezonder vee, hogere productie en minder stress in je stallen.

Bovendien kun je je huisdieren ook blij maken met de VigoCell. Of je nu paarden voor wedstrijden traint of gewoon wilt dat je hond zich beter voelt na een zware dag spelen - de voordelen van de VigoCell zijn duidelijk zichtbaar. Sportpaarden herstellen sneller na een zware training of wedstrijd en honden laten verbeteringen zien in hun gedrag en welzijn.

Logisch dat gezonde koeien een hogere kwaliteit en ook meer melk geven. Natuurlijk was ik sceptisch, dus was mijn motto 'eerst zien, dan geloven'. Ik kan dan ook niet anders zeggen dat de Frequenz-Welle doet wat beloofd wordt. De resultaten spreken dan ook voor zich.
Harm van de Laar Melkveehouder te Gemert
Wij hebben meer dan tweehonderd koeien in onze stallen en weides staan. Reden dat we twee Frequenz Welle hebben laten installeren. Al snel zagen wij verschillen, die wij na 4 maanden ook met harde cijfers konden staven. De koeien zijn rustiger, ontstekingswaarden zijn gedaald en de melkkwaliteit is gestegen. Wat niet alleen prettig is voor ons, maar vooral voor onze dieren. Eerlijk is eerlijk, zonder Frequenz Welle is het echt anders boeren.
Peter Kusters Melkveehouder te Liessel

Dieren producten

Contact Geonado
Aan het laden...