In dit artikel
In dit artikel Voordelen van Cellulaire voeding Het Dieet voor Cel Voeding Geonado e.CHI en cellulaire voeding
Ontdek de kracht van celvoeding: voordelen, dieetadvies en meer

De gezondheid van al je grote lichaamssystemen en je algehele lichamelijke welzijn wordt ondersteund door cel voeding. Hoewel dit misschien intimiderend klinkt, vereist cel voeding eigenlijk geen drastische veranderingen ten opzichte van algemeen welzijnsadvies. Laten we ons concentreren op het belangrijkste verschil tussen gewone voeding en cellulaire voeding:

Gewone voeding omvat de voedingsmiddelen en voedingsstoffen die we via ons dieet consumeren. Deze voorzien ons lichaam van de energie en bouwstenen die nodig zijn voor een goede werking. Dit omvat macronutriënten zoals koolhydraten, eiwitten en vetten, evenals micronutriënten zoals vitaminen en mineralen.

Aan de andere kant richt cel voeding zich specifiek op voedingsstoffen die gericht zijn op het ondersteunen en optimaliseren van de werking van individuele cellen in het lichaam. Naast gespecialiseerde supplementen kunnen dieetstrategieën worden gebruikt om de cellen de specifieke voedingsstoffen te geven die ze nodig hebben om optimaal te functioneren.

Voordelen van Cellulaire voeding

Gemoderniseerde diëten en levensstijlen zijn vaak meer gericht op gemak dan op voedingswaarde. Gelukkig is het vrij eenvoudig om over te stappen op een cel voedingspatroon. Door een gevarieerd, uitgebalanceerd dieet te volgen dat rijk is aan verse vruchten en groenten, magere eiwitten, volle granen en gezonde vetten, geef je je cellen de benodigde energie om gezond te blijven. Het consumeren van deze macro- en micronutriënten ondersteunt vier essentiële mechanismen voor het behoud van zowel de celgezondheid als de algehele gezondheid, terwijl het tegelijkertijd aan de voedingsbehoeften voldoet. 

Deze mechanismen omvatten:
Energie: Cel energieproductie, ook bekend als mitochondriale energieproductie, stelt je cellen in staat om de verbindingen in voedingsstoffen af te breken en energie vrij te maken.

Bescherming: Antioxidanten dragen bij aan het behoud van celgezondheid door vrije radicalen te neutraliseren die ontstaan tijdens het stofwisselingsproces en als gevolg van omgevingsfactoren.

Ondersteuning van reacties: Vitaminen en mineralen zijn essentieel voor belangrijke processen en reacties in je lichaam, zoals spijsvertering en reflexen.

Structuur (groei en herstel): Eiwitten, vetten en bepaalde mineralen worden door cellen gebruikt om celstructuren op te bouwen en/of te herstellen.

Het Dieet voor Cel Voeding

Wanneer je de voorgestelde voedingsmiddelen ziet om op te nemen in je dieet ter ondersteuning van cel voeding, lijkt het misschien niet zo ver af te staan van het algemene advies voor een gezonde voeding. En eerlijk gezegd, dat is het ook niet! De grootste verandering die je kunt maken, zit in je mindset - denk na over wat je salade doet voor je cellen en lichaam, en hoe wat je consumeert je lichaamssystemen ondersteunt.
Hier zijn enkele voedingsmiddelen die je cellen voorzien van essentiële voedingsstoffen:

Donkere bladgroenten: Groenten zoals boerenkool, spinazie en snijbiet zijn rijk aan antioxidanten en andere voedingsstoffen die de functie van je cellen kunnen ondersteunen.

Bessen: Bosbessen, frambozen en bramen zitten boordevol antioxidanten en andere voedingsstoffen die je cellen kunnen beschermen tegen schade.

Vette vis: Zalm, makreel en sardines zijn rijk aan omega-3 vetzuren, die essentieel zijn voor een gezonde celwerking.

Noten en zaden: Amandelen, walnoten, chiazaad en lijnzaad zijn rijk aan gezonde vetten en andere voedingsstoffen die de functie van je cellen ondersteunen.

Gefermenteerd voedsel: Kimchi, zuurkool en kefir bevatten probiotica die een gezonde darmflora kunnen bevorderen, wat essentieel is voor de algehele gezondheid van je cellen.

Geonado e.CHI en cellulaire voeding

Nu je ziet hoe gemakkelijk het is om voedsel als brandstof voor je cellen te gebruiken, kun je overwegen deze levensstijl te omarmen in combinatie met het gebruik van Geonado's e-CHI's. 
Gezonde, goed gevoede cellen herstellen zich sneller, wat leidt tot sneller herstel en nog betere resultaten met je e-CHI!

Indien je vragen hebt over onze producten of de wetenschap erachter, kom direct met ons in contact. Stuur gerust een e-mail naar info@geonado.nl, wij helpen je graag verder. 

Ontdek nog meer manieren om je welzijn te verbeteren:

e-CHI’s zijn...

    • Niet chemisch;
    • Niet invasief;
    • Duurzaam (minimaal 6 maanden);
    • Getest door laboratorium en gebruiker;
    • Risicovrij.

Bekijk alle blogs
Contact Geonado
Aan het laden...