In dit artikel
In dit artikel
Informatiegeneeskunde

Water als informatiedrager.

De term "informatiegeneeskunde" wordt steeds vaker gebruikt in discussies over de invloed van water, bijvoorbeeld in de alternatieve en ook de reguliere geneeskunde.

Fundamentele onderzoeken van onder anderen de Franse immunoloog Jean Benveniste (1935-2004) en scheikundig technoloog Cees Kamp met betrekking tot de rol van water in de homeopathie hebben geleid tot een langzame maar gestage verandering in de manier waarop wij naar de menselijke gezondheid en de werking van de geneeskunde kijken. De doeltreffendheid van een geneesmiddel is bewezen door talloze klinische proeven, maar het is moeilijk te verklaren hoe het precies werkt. Sommige wetenschappers geloven dat een vloeistof zonder actieve moleculen van een geneesmiddel toch een effect kan hebben op een mens, misschien via een placebo-effect. 

Ieder molecuul bestaat uit geladen deeltjes die als eigenschap het uitzenden van magnetische straling hebben. Volgens Benviste en Kamp beïnvloeden deze moleculen andere moleculen in een omgeving waar water een belangrijk bestandsdeel is (zoals de lichaamscellen). Volgens Kamp zouden de watermoleculen de werking van het medicijn hebben geïncorporeerd waardoor de verdunde vloeistof alsnog werkt terwijl er geen zogenaamde werkzame stof meer aanwezig is.

In de jaren 80 voerde Benviste experimenten uit waarbij hij in stappen iedere keer de oplossing 10-vouding verdunde totdat de originele werkzame stof niet meer aanwezig was. Deze werking verklaarde hij als volgt: De biochemische reacties vinden plaats als gevolg van de electromagnetische straling van het oorspronkelijke medicijn welke in een omgeving met water (in cellen) de cellen beïnvloedt. In dit proces functioneert water met name als versterker, Benviste constateerde dat alleen in een waterige omgeving het proces werkte. 

Alhoewel Benviste en Kamp verschillende verklaringen hadden voor de werking van water bij genezing (Benviste gaf voorkeur aan versterking van de elektromagnetische werking door water terwijl Kamp dacht dat water de genezende werking van de werkzame stof aannam) zijn beide plausibel om te kunnen verklaren hoe de producten van Geonado gezondheid ondersteunen. De ladingen en het water in cellen zouden worden beïnvloedt, hierdoor komt de gezondheid beter tot uiting. Combineer je dit met gezond eten en bewegen dan ondersteun je je gezondheid des temeer.

Bekijk alle blogs
Contact Geonado
Aan het laden...