Wat doet elektromagnetische straling met je lichaam?
22-03-2023 Leestijd: 3 minutenOp vandaag de dag worden we omringd door een breed scala aan elektronische apparaten die elektromagnetische straling uitzenden. Van onze smartphones tot onze laptops, televisies en zelfs de wifi-router in onze huizen, we worden voortdurend blootgesteld aan straling. Hoewel dit type straling niet noodzakelijkerwijs schadelijk is bij lage niveaus, kan langdurige blootstelling aan hoge niveaus van elektromagnetische straling mogelijk nadelige gevolgen hebben voor je gezondheid en je lichaam. Wil je meer weten over de effecten van elektromagnetische straling op je lichaam? Lees dan zeker even verder.
Elektromagnetische straling en gezondheid
Het effect van elektromagnetische straling op het menselijk lichaam is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het soort straling, de intensiteit en de duur van de straling en de afstand tot de stralingsbron. Laagfrequente elektromagnetische straling, zoals radiogolven en microgolven, wordt over het algemeen als veilig beschouwd en heeft voor zover bekend geen schadelijke effecten op het menselijk lichaam. Blootstelling aan hoogfrequente elektromagnetische straling, zoals ultraviolette (UV) straling, röntgenstraling en gammastraling, kan echter schadelijke effecten hebben op je lichaam en je algehele gezondheid.
Het effect van elektromagnetische straling op het lichaam
Blootstelling aan hoogfrequente elektromagnetische straling kan schadelijke effecten hebben op het menselijk lichaam. UV-straling van de zon kan bijvoorbeeld huidbeschadiging veroorzaken en het risico op huidkanker vergroten. Röntgenstralen en gammastralen kunnen ionisatie in lichaamsweefsels veroorzaken, wat DNA kan beschadigen en het risico op kanker en andere gezondheidsproblemen kan vergroten. De effecten van blootstelling aan straling zijn niet alleen afhankelijk van het soort straling, maar ook van de dosis en de duur van de blootstelling. In sommige gevallen kan elektromagnetische straling van antennes een verwarmend effect hebben op het lichaam. Mensen klagen doorgaans over gezondheidsklachten als hoofdpijn, duizeligheid en slapeloosheid.
Zelf elektronische straling tegengaan
Wil je zelf de blootstelling aan elektronische straling tegengaan? Dat kan op verschillende manieren. Allereerst kun je de tijd van blootstelling reduceren. Door de tijd die je in de buurt van een stralingsbron doorbrengt te verkorten, kun je de blootstelling verminderen. Daarnaast kan het vergroten van de afstand tussen jezelf en een stralingsbron ook helpen de blootstelling te verminderen. Het gebruik van producten die elektromagnetische straling afschermen, zoals speciale anti-straling kussens of anti-straling lampen, kan straling helpen blokkeren en blootstelling verminderen.
Geonado: bescherming tegen elektromagnetische straling
Geonado is gespecialiseerd in het ontwikkelen van anti-stralingsproducten gericht op het beschermen van individuen tegen de schadelijke effecten van straling. Ons productassortiment omvat beschermende accessoires die zijn ontworpen om de blootstelling aan straling te minimaliseren. Door onze producten te gebruiken, kun je genieten van het gemak van moderne technologie en zorg je ervoor dat je gezondheid en welzijn topprioriteit blijven.
Tevens hebben wij speciale e.CHI frequentiechips ontwikkeld met ieder een individuele oplossing voor de aanpak van jouw klachten. Onze cyclussupport biedt ondersteuning van je menstruatie klachten, de rugsupport biedt je ondersteuning bij rugklachten en de energiesupport helpt je om je prestatievorm terug te krijgen of kan je mogelijk zelfs naar een nieuw energieniveau brengen
Bekijk alle blogs